vineri, februarie 6

Sa nu fii orb, surd, prost...si totusi sa fii fericit!

Fericirea se spune ca e de mai multe feluri...
-fericirea orbului- a celui care nu vede...sau mai bine spus nu vrea sa vada
-fericirea surdului-a celui ce nu aude ce se spune despre el
-fericirea prostului-celui care e inconstient de ce se intampla, neavand cunostinta de cauza
...etc...


Si totusi nu cred ca asta e fericirea deplina!
Ce e de fapt fericirea deplina? E oare aceea care te face sa fii multumit de ceea ce esti in context cu ceea ce vor altii sa fii, cu ceea ce iti este menit sa fii, cu ceea ce trebuie sa fii????Dar ce vor altii sa fii?!Ce iti este menit sa fii?!?Ce trebuie sa fii?!?Chiar trebuie sa iti pese de ce vor altii?!Chiar trebuie sa te increzi in destin?!Chiar exista cineva care are adevaratul drept moral pentru a-ti spuna cum trebuie sa fii?!Cat de inutil e statul?!Cat de inutili suntem noi??!Cat de inutile sunt intrebarile astea si cat de retorice sunt?!?!



Sa nu fii orb, surd, prost...si totusi sa fii fericit! Inca un paradox care imi place:))

Ok prea multe intrebari pentru astazi, prea multe controale de la Garda Financiara, prea multe acte, prea putin timp liber, prea multe dureri de cap, prea multe drumuri inutile, prea mult de invatat si prea mult albastru de metil...Si e DOAR 15:45!!!Ma duc sa citesc:D

8 comentarii:

giuly spunea...

si cand gasesc fericirea ce sa fac cu ea?

LooIgFu spunea...

Probabil nu ai simtit adevarata fericire daca pui problema asa. Daca gasesti fericirea, daca ajunge sa iti circule prin vene si sa ii simti caldura prin corp crede`ma ca nu ai vrea sa scapi de ea niciodata. E un fel de drog, dar nu malign. Iti ofera dependenta de independenta. Te leaga de ganduri frumoase si caldura si astfel iti da independenta in actiune. De fapt cred ca toata viata s-a redus la o simpla goana dupa fericire: am devenit simplii sclavi ai unui sistem doar pentru ca ne dorim o suma de bani cu care sa supravietuim, sa ne igrijim, sa ne satisfacem dorintele vietii...sa ne satisfacem dorinta de a fi fericit, ajungi sa te lasi instruit de un sistem de invatamant deficitar, stai si tanjesti pentru note bune care nu au nicio legatura cu ceea ce ai in cap..doar ca sa ai o diploma mai departe, sa duci o viata mai presus de normala...fericita. Omul face atatea eforturi sa ajunga la fericire...si tu te intrebi ca daca gasesti fericirea ce faci cu ea???
Un sfat: Sper sa gasesti fericirea mai intai...apoi ea iti va da raspunsul cel mai corect;)

Tediana spunea...

Pentru a fi fericit ai nevoie în primul rând să fi mulţumit cu ce ai şi cu propria-ţi persoană. Părerea mea.

LooIgFu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
LooIgFu spunea...

sunt de acord! dar sa fie o multumire limitata...pentru ca apoi intrii in rutina, spunandu`ti: "eu sunt multumit cu ce am si cu ce sunt si nu mai vreau altceva!"
Deci pe langa multumirea asta trebuie sa fii deschis si la nou!

Marta spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marta spunea...

Dacă persoaneLe din ziua de astăzi nu s-ar simţi atât de perfecte şi atotştiutoare , cred că ar simţi fericirea . Dacă zâmbeşi unei persoane triste , care are nevoie de un zâmbet în aceLe momente , şi dacă ea îţi va zâmbi înapoi , vei simţi fericire . E atât de greu pentru unii . . .

Bivo spunea...

Fericirea orbului, surdului si prostului este doar o masca cu forma de fericire. Se spune ca fericit esti atunci cand te simti implinit si ca omul cauta fericirea indiferent de mijloace. Acum depinde de fiecare om care sunt standardele lamentabile pentru suras.