luni, noiembrie 30


Cat de fragili suntem sub presiunea timpului! Ceasul din perete tine sa ne aiba mereu in tensiune spunandu-ne cum ticaie.Simtim cum ni se scurge timpul ramas si parca nimic nu il opreste!! Prefer de multe ori sa ma arunc in pat si sa ma pierd acolo. Parca ticaitul este mai lent! Parca ne aflam in timp ca intr-un nisip miscator: cu cat ne zbatem mai mult cu atat alunecam mai repede.
As vrea sa il opresc la un simplu "tic" sau la un simplu "tac", sau sa-l fac sa zica "tac-tic". Dar nu! El prefera sa isi mentina drumul la fel ca si noi..cu cat mai inceti noi cu atat mai incet el!Cum sa traiesti cand vezi ca se tine dupa tine si iti cronometreaza fiecare miscare?? Cu cat faci mai multe miscari..cu atat timpul se duce mai repede!Si totusi de multe ori prefer sa cred ca timpul nu e limitat, ci ca alergarea noastra prin el e limitata, ca timpul e etern si doar noi suntem cei ce trec prin el prea repede...sau prea incet. Daca ar fi asa, ar fi bine pentru ca ne-am lipsi de presiunea lui! Dar daca nu-i asa, atunci care-i rostul unei vieti care trece greu..dar in care tu nu faci nimic? Dar a uneia in care faci prea multe...dar nu ai timp sa te bucuri de ea pentru ca se termina prea repede??De-am stii cheia sa o pacalim ar fi bine: o viata lunga si tumultuoasa!!!

Timpul e o iluzie care face aluzie la sufletele noastre!

5 comentarii:

Andremis spunea...

e bine ca mai scrii
si stii f bine cat de dureros e acest tic tac
La multi ani !

LooIgFu spunea...

de-as avea cuvinte sa scriu tot ce gandesc si simt...ar fi bine! Cand eram mica am citit o carte care m-a invatat sa pretuiesc tot ce am in jur...si tu stii despre ce carte vorbesc...deci oricat de dureros e tic-tac-ul nu il las sa ma invinga:)
Mc mult>:D<

I.B. spunea...

Crăciun fericit!

alex spunea...

sarbatori faine

ed hardy pas cher spunea...

wwo,so great post,thanks