sâmbătă, noiembrie 21

Cat ne mai suporta planeta?

               O intrebare buna! Dupa mine?! Sigur nu mult! Probabil daca ea risca sa ne mai suporte, noi o sa fim cei care nu o sa ne mai suportam!?
                Cineva spunea intr-un articol cu acelasi nume din Cotidianul cum ca fara civilizatie, omul ar fi o oarecare maimuta care scutura tufele sa adune masline. Eu in schimb consider ca insasi civilizatia aduce omul intr-o degradare continua. Tehnologia ofera omului posibilitatea incredibila sa transforme, sa creeze, sa ucida in masa alti oameni, inventiile fiind facute in mod initial cu scopul de a facilita munca, dar ele au ajuns un instrument de manipulare in masa a omenirii, de instigare la frica, au adus printre noi invidia, pofta, dorinta de posesie.
              Am profitat de faptul ca detinem acel geniu inventiv care ne diferentiaza de restul animalelor, fara sa ne dam seama ca asta va fi in timp arma impotria noastra. Tot progresul tehnic nu s-a termiant aici, si cu siguranta vom ajunge la nivelul in care se va intampla vr-o catastrofa care ne va face sa o luam de la zero. Si sa vedem daca atunci vom mai fi noi cei care vor detine acel geniu inventiv, si nu o banala maimuta, pe care o tinem in prezent inchisa intr-un laborator,va fi cea care ne va depasi in capacitatea intelectuala.
            Desigur, sunt destul de optimista cand spun ca o vom lua de la zero, pentru ca in conceptia mea inca vom mai exista, dar precum se spune optimistul este realistul prost informat, asa ca poate sunt prost informata in ceea ce inseamna o catastrofa provocata de mana omului.
            Ma uitam la filmul "the manchurian candidate" si imi dadeam seama pana unde duce dorinta omului de control, citeam despre proiectul HAARP si realizez ca omul este complet inconstient, incep sa fiu sigura de existenta celui de-al treilea razboi mondial care va fi un razboi geofizic...sau este deja!
           Unde duce toata dorinta asta a voastra de conducere, de ocupare??? La distrugere si la autodistrugere... Dar daca in lupta impotriva propriului ego pierdem..adunci egoul nostru chiar o sa se simta invingator? Ce stupida e gandirea umana...
           Raul pe care il facem planetei este de fapt raul pe care ni-l facem noua! Nu numai ca ne-am considerat superiori altor specii prin multitudinea inventiilor, dar am ajuns sa ne consideram superiori si fata de oamenii din jur, astfel crezand ca avem dreptul sa ii controlam si pe ei.
           Am fost invatati din timp sa nu gandim pentru noi. Am fost invatati sa ascultam de altii si sa nu ne ascultam pe noi, sa nu putem sa luam decizii pentru noi. Traditia si obiceiurile injectate de mici de familiile noastre ne-au facut sa devenim niste marionete. Dar nu blamez familiile pentru asta, pentru ca la randul lor si ele au fost corupte la asa ceva prin sistemele politice. Terminam o scoala care nu ne invata sa gandim singuri, ci sa memoram ce altii spun, o scoala care ne invata cum sa ne facem un C.V. ca sa putem lucra ca niste sclavi, dar care nu ne invata cum sa fim proprii nostrii sefi, o scoala care daca intalneste un elev cu persoanlitate, care gandeste pentru sine il penalizeaza dandu-i note mici, iar elevul "eminent" care invata toate lectiile neputand fi in stare sa foloseasca informatiile memorate va primi nota maxima fiind dat exemplu pozitiv.Astfel scoala promoveaza sclavia care urmeaza apoi! Aceasta sclavie consta in faptul ca trebuie sa iti iei un loc de munca, in care iarasi trebuie sa fii supus unor interese materiale ale sefilor, iar tu vei fi platit doar atat cat sa supravietuiesti, urmeaza familia si copii pe care, conform traditiei, trebuie sa ii educi sa faca la fel!  Daca asta e planul dupa care noi functionam eu refuz sa il respect!
           Prin fuga noastra ajungem astfel sa ne ratam prezentul prin respectarea unui plan de viata "mostenit" sau "capatat", un plan de viata negandit de noi care ne face sa trecem prin timp pasivi si vlaguiti. Un plan de viata pe care o sa-l regretam la batranete ca l-am urmat orbeste, la batranete cand vom realiza ca nu mai avem o a doua sansa de a ne tine in maini propriul destin si ca altii ni l-au construit.Si nu doar prezentul il vom rata, ci si viitorul prin distrugerea planetei: stiinta, fizica, chimia, ura, puterea sunt doar cateva din instrumentele pe care le vom utiliza in acest razboi conta planetei, contra noastra! Cei care vor simti toate efectele actiunilor noastre vor fii copii si nepotii nostri, sunt cei care vor urma si care probabil se vor imbolnavi de 10 ori mai des decat noi, sau care vor avea un mediu de viata mult mai ostil decatal nostru! Si asta din ce cauza?!?! Din cauza noastra ca uitam sa gandim pentru noi, ca uitam sa fim si putin altruisti, ca uitam ca toti avem drepturi egale!
         Planeta asta ne-a dat atat de multe lucruri frumoase pe care noi trebuie sa le descoperim incat ar fi o mare blasfemie daca ne-am limita la respectarea unui plan idiot, la ura, la interese si la dorinta noastra de a poseda!Acum totul tine de tine sa alegi ce iti doresti de la viata pentru tine si pentru cei care urmeaza dupa tine!!!
RESPECTA!IUBESTE!GANDESTE!

2 comentarii:

originar spunea...

foarte corect;
felicitari :)

Dani spunea...

Sunt probabil sute de documentare si mii de articole de acest gen.
Insa oricat s-ar chinui unii, nu vad nici o varianta de scapare.
Citise-m undeva cum ca suntem cea mai a naibii specie caci animalele se nasc, cresc, se imbolnavesc si mor astfel lasand loc generatiei tinere; noi insa vrem sa traim vesnic (e mult de vorbit pe aceasta tema).
In final cand se vor termina resursele, ne vom muta pe o alta planeta pe care sa o distrugem nu?