vineri, octombrie 3

Gand tomnatec

Toamna.
Toamna imi ofera posibilitatea sa ma curat pe dinauntru.Imi arata fericirea si imi arata nemultumirile.Nu ca mi-ar placea acest anotimp...in schimb il consider special...special e tot ceea ce ma marcheaza in bine sau in rau...sau pur si simplu ma marcheaza cu o stare noua care nu poate fi incadrata intre bine si rau.
Acum ajug sa-mi dau dinou seama de oamenii care ma inconjoara, si sincer, mi-as dori sa fiu dinou copil...mi-as dori sa fiu dinou infantila si sa accept tot ce se intampla in jurul meu....mi-as dori ca dinou cu un scrancet sa uit totul si sa ma intorc la jocul meu.Mi-as dori sa ma simt dinou ocrotita, in siguranta..in echilibru!
DINOU....
Acum am invatat ce-mi place si ce nu...stiu ce vreau si ce nu.Si asta imi ofera cel mai mare dezechilibru.Diferenta dintre ce vreau si ce sunt, unde sunt, cu cine sunt...


Uneori as zice ca mai bine nebun, decat atat de constient!

Ma termina sa privesc generatia din care eu fac parte atat de insipida.Atat de comoda...atat de transparenta si realizez ca sunt putini care mai stiu sa aprecieze adevaratele valori!
Acum intrebarea ar fi ..care sunt adevaratele valori?Cum ne dam seama ce e bine si ce e rau! Pai raspunsul se afla in noi.Stim ca acea calitate a omului se afla de fapt in gandire si in sentiment.Sau asa ar trebui!Acum toate acele lucruri cu o incarcatura informativa si sentimentala ridicata am putea considera un lucru care merita apreciat!Dar ca sa ajungi sa il apreciezi e cale lunga!
Nu e indeajuns sa citesti o carte ca sa iesi din catalogarea de "prost"..pentru ca asa ai deveni doar un prost citit.Trebuie sa o traiesti, sa o simti..intr-un cuvant sa o intelegi.
Concluzia asta a pornit din simplul motiv ca am stat sa ma gandesc cati dintre prietenii mai merg la o piesa de teatru acum.Am simtit nevoia sa impart vizionarea uneia cu cineva..si surpriza..cu o exceptie-doua..nimeni nu a fost incantat de acest lucru.Stau sa am gandesc acum..oare eu sunt anormala, sau acesti oameni au ajuns atat de superficiali incat or sa ajunga la nivelul zero cand or sa se autodistruga?!?!
Solutii nu mai gasesc..pentru ca probabil fara vointa sunt inutile!
De plans incetez sa ma mai plang..ca dinou este inutil!
Ce-mi mai ramane..este sa ma obisnuiesc cu ideea..in schimb acest lucru nu o sa se intample niciodata!Si din pacate asta e un exemplu referitor la ceea ce sunt(om care nu poate face nimic) si ceea ce vreau sa fiu(om care ar vrea sa schimbe ceva)...lucru ce creeaza un dezechilibru stupid incapabil sa-l controlez uneori!
Acum as zice ca cel mai important lucru in lume e sa fii fericit, si unii mi-ar zice ce mai conteaza metodele daca esti fericit..."Tu esti fericita ca vezi un film bun, asculti o muzica buna...eu sunt fericit cand arunc cu banii, cand imi cumpar o masina ultimul tip,sau fut o femeie buna.Ce mai conteaza?!?!?!"
Din punctul asta de vedere exista un paradox si in mintea mea...dar am putea fi fericiti intr-un mod frumos...intr-un mod real!Am putea fi fericiti prin sentiment nu prin minte!
Fericirea mentala e mult mai de suprafata decat aia cauzata de sentiment(fericirea pt mine e stare..nu sentiment).
Acum ramane la alegerea fiecaruia ce vrea sa faca mai departe si cum isi alege soarta..eu raman la ale mele..si sper ca o sa aprecieze candva cineva si gandirea mea..pana atunci gusta putin din plapuma gandurior mele uitandu-te la filmuletele astea pentru ca se merita....cum eu le descopar de la altii, asa si tu sa le descoperi de la mine:

Cadere libera(UNATC)
The Alphabet (David Lynch)
Separation(Robert Morgan)
(10x fifi)
NU (UNATC)
Cocorul(Mihai Racovitan)
Un cartus de Kent si un pachet de cafea (Cristi Puiu)
Dubla personalitate(Andrei Gheorghe)
It all comes out in the wash(Tim Wessel)

Niciun comentariu: