luni, aprilie 21

Prostia in RO

Again am ajuns sa fiu revoltata de conditia precara a minunatei mele tari in care inca mai traiesc cu un debordant patriotism incat incep sa ating cele mai inalte cote nationaliste...bullshit...din nou pot sa zic Romania ..plai de dor...loc in care singurul lucru care l-as mai face ar fi sa-mi bag actele si sa emigrez!
CA orice om tocmai trecut de adolescenta inca "dramatizez" orice problema la cote alarmante...si asta pentru ca inca se mai spera la o salvare..salvare pe care bravii nostrii conducatori orbi si cu un calus de plumb in gura nu o gasesc..

Nu mica mi-a fost mirarea cand am iesit intr-o zi insorita afara si tot ce am vazut in jurul meu a fost un imens haos.Parca toti incercau sa ajunga undeva..problema e ca nu stiau unde..parca toti acum au cunoscut civilizatia..parca toti au fost pana in prezent intr-un continuu hibernat iar in acest moment s-au trezit.O data cu venirea caldurii nu doar asfaltul se va dilata..sau pupilele mele cand ma voi droga cu atatea sperante...ci si multimea care pe zi ce trece se inmulteste mai mult si mai mult...si mai mult.Doar ca nu raman entitati..ei reprezinta multe bucatele dintr-un indreg dorit.Probabil stransi toti in ceva compact or sa formeze o personalitate...in cel mai bun caz

Din cauza acestei aglomeratii nici mijloacele de transport in comun nu mai pot fi suportate de unicul pion cu mintea deschisa de pe aceasta tabla de sah numita ROMANIA.Toate autobuzele smechere de pe vreama cand bunicamea se distra de minune pe muzica anilor 30 au fost inlocuite cu autobuze mici, mai multe,mai "fiabile".Acesta nu este un lucru rau, probabil toti ar trebui sa fim foarte satisfacuti de aceste "alterari" ale realitatzii cotidiene. Dar desigur schimbarea a fost facuta ca o desfundare de buda de la tara de catre un ucenic de vidanjeor cu jumatate de norma a carui mentalitate ne va umple pe totzi de materie fecala.Problema in toata povestea asta ramane tot GLOATA!!!Este imbulzeala ca si cand vine apocalipsa si trebuie sa ne mantuim sufletele sau sa ni le rascumparam in timp util si orice secunda este vitala!

Am ramas calma..nu m-am revoltat inutil contra unor gandiri defecte..responsabil pentru aceste gandiri ramanand tot "perfectul" nostru sistem in care o eroare nu este corectata sub nicio forma ci din contra este fructificata la potentialul ei distructiv maxim. Asa merge treaba in tara asta...

Dar apogeul il atingi abia in momentul cand intalnesti in aceste carcase ale mortii toate specimenele nedorite:
-traditionalul roman care a consumat usturoi la pranz si urcat in autobuz, respira ca un mistret impuscat in timpul vanatorii si caruia i-a fost sectionat gatul si respira ultimul metru cub de aer
-un specmen capabil sa ofere migrene este copilul de 2-5 ani care alaturi de un bunic calatoreste cursa vietii sale si tine dinadins sa se faca auzit de mic!!!
-pensionarul:care este cel mai nociv specimen..el impartindu-se la randul lui in alte 3 subcategorii:babele care se urca in autobuz si spun ca aproape au fost furate in autobuzul precedent( noroc ca pensia e mica si se duce pe medicamente si intretinere si hotzii nu au avut ce sustrage in mod fraudulos. Oameni buni.....se fura.....e un fapt....acceptatzi-l si luati atitudine protejandu-va....nu va mai plangeti atata. oK?)si batranii atotstiutori (de asemenea cunoscuti drept politicienii de cafenea, cei care la batranete au ajuns la concluzia ca este ceva suspect in tzara si toti isi vor binele personal neinteresandu-i de cei din jur) care filozofeaza pe tema banilor publici si felul in care ei i-ar gestiona mult mai bine decat conducerea totalitarista care nu face nimic pentru oras.Daca tot sunt atat de priceputi atunci pe vremea comunismului de ce nu au facut ceva sa le fie mai bine? De ce au acceptat toate ororile sistemului de atunci? De ce nu au luat atitudine macar o singura data in viatza lor patetica si plina de "realizari" (ce-i drept zidar-faianter se cauta pe plan mondial...)??? Pentru ca guvernarea prin teroare a dat roade si toti erau speriati de consecinte. O adunatura de indocrinati care vad doar in fatza si nu incearca nimic pentru libertate shi pentru "democratie".
Acesti pensionari sunt si cei carora mereu nu le convine ceva la tine. Ai parul lung (satanist), ai haine largi (desiratule), ai cioc (neingrijit, prost crescut), ai pantaloni sau haine de camuflaj in general (terorist), ai parul vopsit(ar trebui sa-ti fie rusine) si exemplele pot continua. De asemenea trebuie sa le cedezi locul in autobuz altfel iese cu scandal. Acest lucru se repeta la posta sau in orice alt loc public in care cozile interminabile ne fac sa devenim nostalgici la regimul glorios recent apus si la cat de bine era atunci....

Cred ca daca va spun ca am vazut un autobuz cu usile deschise in care oamenii se tzineau de ceea ce puteau si stateau in exteriorul autobuzului.. o sa ajungeti la concluzia ca Romania se diferentziaza de Congo prin faptul ca la noi ninge!!

Concluzia? Tragetzi-o voi ca eu precum am spus imi bag actele si emigrez.....I'm done with this shit hole.
Dupa cum spune cantecul: in tzara noastra orice e posibil, dar sa schimbi ceva e aproape imposibil...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si la minunata lista cu "autobuzul" se pot adauga multe cum ar fi: soferul care se uita plictisit la tine in timp ce tu te zbati intre usi ...iar autobuzul a pornit de pe loc...si dupa vreo 40 de secunde de suspans si teroare..iti deschide usile zambind:"Mama...am ce sa-i povestesc lu' nevasta-mea azi acasa..mama ce i-am facut uneia...mama ce TARE SUNT!!!"
Alta situatie:Vine controloare nervoasa...de obicei grasa si comunista.Te prinde fara bilet si incepe:"Nu ti-e rusine.. Nu ai bunu simt....Vai de capu tau...Esti un prost/proasta" Pana cand te enervezi si ii zici si tu ceva k sa taca; iar atunci"delicata" incepe:"Tu nu mai iesi viu de-aici ..chit ca te tai, chit ca intru la puscarie...." "te duc eu la capat de linie si vezi tu .." urla in disperare si se agita de parca ar fi la circ si ar avea salariu pe treaba asta.Atunci tot tu intervi frumos cu un"v-ati calmat? chem si salvarea?respirati..hai ca se poate..1,2,3..10" Imi pare rau ca nu am si intregistrarea pe mobil, pentru ca ASTA CHIAR SE INTAMPLA IN ROMANIA.

LooIgFu spunea...

haha:)))...pff si cand ma gandesc ca asta nu e singurul caz in care totul pute.deh "in Romania, exista inca acea credinta ca undeva, sus, cineva trebuie sa ne coordoneze, sa ne ghideze activitatea si sa aprecieze ce este bine si ce este rau in locul nostru"..mintile conservatoare nu ofera posibilitate de dezvoltare inddividuala..